Actueel nieuws

Uitzending van kerkdiensten via Kerkdienstgemist

De beamerteams en kosters van beide kerken hebben de afgelopen periode veel werk verzet.
Dank hiervoor!

Met het oog hierop willen we hen niet meer dan nodig belasten wanneer we weer diensten in beide kerken gaan houden. Daarom zullen de kerkdiensten vanaf september niet altijd vanuit beide kerken worden uitgezonden.

Het schema voor deze periode zal zijn:
5 en 12 en 26 september uitzending vanuit de Dorpskerk,
5 en 19 september uitzending vanuit De Kandelaar.

De gezamenlijke moderamina (Dorpskerk en Kandelaar)

Startzondag: een nieuw begin!

STARTZONDAG 19 SEPTEMBER
Dit wordt het thema van de komende startzondag op 19 september met als subtitel ‘Laat uw Koninkrijk komen’. Voorgangers zijn Gert van Herk (Kandelaar), diaken Marc Brinkman (Parochie Heilig Kruis), Dini Kolkman (Ontmoetingskerk) en Siebe Roozenboom (Dorpskerk). We beginnen de dienst om 9.30 uur in de Kandelaar. De voorbereidingsgroep die zich met de startzondag bezighoudt, heeft de overtuiging dat deze dienst inderdaad een nieuw begin kan worden. Zo hoef je je niet op te geven: je kunt gewoon binnenlopen. Dat is ook al weer een tijd geleden! Het is bijna nieuw!

Toch willen we dat je je wel opgeeft voor de activiteiten na afloop. We zijn verschillende dingen van plan.

Bij enkele activiteiten is de deelname beperkt en voor de overige is het goed te weten hoeveel mensen er zullen komen.

We vragen je dus vooraf op te geven voor:
  1. Gesprek over de dienst
  2. Fietstocht met ergens koffie en thee
  3. Op pad met een natuurkenner, 1 x 15 volwassenen, 1 x 15 personen, jonge gezinnen
  4. Schilder- workshop bij Henk Mulder, max 10 personen
  5. ‘Time travel tot he future’, voor tieners en anderen
  6. Lunch

‘Time travel to the future’ is een interactief spel aangeboden door JOP. Het draait om opdrachten die je met QR-codes leest en maakt. We zoeken zowel enthousiaste tieners als ook betrokken parochieleden en gemeenteleden die hun geloof praktisch vorm geven in hun leefstijl (bijv. rond duurzaamheid).

Je kunt jezelf (en anderen) opgeven via activiteiten@kandelaarholten.nl

Met hartelijke groet, namens de voorbereidingsgroep,
Gert van Herk

Algemeen nieuws

Boeken-, rommel- en kledingmarkt

Voor een ieder is de coronaperiode een rare periode. Wat kan wel en wat kan niet. Maar gelukkig bied Hugo de Jong ons wat meer ruimte. Wij denken dan ook dat wij dit jaar prima een boeken-, rommel- en kledingmarkt kunnen organiseren en wel op zaterdag 2 oktober 2021. Ja u leest het goed, er is dit jaar geen veiling.

Ook de locatie wordt gewijzigd. Dit jaar niet bij gebouw Irene, maar bij onze opslaglocatie De Blijdschap, hoek Kerkhofsweg/Industriestraat. Dit pand kunnen wij zo mogelijk beter coronaproof maken mocht dit nodig zijn.

Natuurlijk wordt deze zaterdag een ontmoetingsdag waarbij de oliebollen, koffie en de hamburgers niet worden vergeten. Iedereen is van harte welkom.

Regionale kerkendag

Die gaat door op zondag 10 oktober in de Lebuinus. Noteert u hem vast. We hopen en gaan er ook van uit dat we weer met grotere aantallen de kerk kunnen bezoeken, net als in 2019. Dat was toen een hoogtepunt. In 2020 moesten we helaas een jaartje overslaan vanwege de pandemie. Maar nu is de stuurgroep bezig met nieuwe voorbereidingen.

Onderdeel daarvan is het zgn. buurten vooraf, d.w.z. dat kleine delegaties van de aangesloten kerken in de ring bij elkaar op bezoek komen in een gewone kerkdienst. Gewoon om te kijken hoe de ander het doet, als een soort opwarming voor het grotere treffen in de Lebuinus straks. Het thema is ‘Delen en inspireren’. Want dát willen we als ringkerken doen.

Op de dag zelf zullen naast de viering ook presentaties plaatsvinden van de verschillende gemeenten. Zo ontmoeten we elkaar en hopen we een nieuwe weg in te slaan na het tijdperk van corona.

Gebouw Irene of Dorpskerk huren?

Zoekt u een (tijdelijke) ruimte in Holten voor een bijeenkomst (tot 100 personen), vergaderlocatie of een klein feestje dan bent u van harte welkom in gebouw Irene aan de Boschkampsstraat. Gebouw Irene heeft een grote zaal voor ongeveer 100 personen en een aantal kleinere vergaderruimtes. Alles is doelmatig ingericht.

Bij elke huurmogelijkheid kunt u ook gebruik maken van de volgende faciliteiten: horeca (koffie, thee, div. dranken, lunches), beamer en toneel. Alles zowel overdag als in de avond. Huurprijzen per arrangement (vanaf € 35,00 per dagdeel), maar ook voor langdurige overeenkomsten.

Ook kunt u bij passende evenementen de Dorpskerk afhuren. De Dorpskerk in Holten is een unieke locatie voor diverse optredens, voorstellingen en presentaties. Capaciteit 400-500 personen. Nieuw in 2014 is de modern ingerichte beameropstelling. In overleg met u worden prijzen, soort activiteit en mogelijkheden verder besproken.

Inlichtingen/afspraken:
Maandag, dinsdag: Kerkelijk Bureau N.H kerk, Boschkampsstraat 6, Holten. tel. 0548-361727 of mail naar: kerkrentmeesters.holten@solcon.nl